Pandit Dindayal Upadyay Indoor Stadium, Surat, India | Architect: Ram Sharma

Pandit Dindayal Upadyay Indoor Stadium

Project: Pandit Dindayal Upadyay Indoor Stadium
Architect: Mr Ram Sharma
Developer: Surat Municipal Corporation
Fabricator: Roofs & Ceilings (I) Pvt Ltd
Product: ALUCOBOND® PLUS
Surface/Finish: Bronze metallic (504)

Pandit Deendayal Upadhyay Indoor Stadium is located at Ghod Dod Road, Surat. It was constructed in 1988 by Surat Municipal Corporation at cost of Rs. 24 Crores. As this was old structure & if they would have demolished it & reconstructed could have taken project cost to Rs.550Crs. Hence they thought of refurbishing it. For which they at the cost of ₹ 21 crores renovated it.

One of the first in Western India, the Pandit Dindayal Upadhyay Indoor Stadium is a dynamic and modern indoor stadium in Surat. Fully air-conditioned, the stadium comprises of a centrally air-conditioned auditorium that can seat up to 7000 guests. The Pandit Dindayal Upadhyay Indoor Stadium serves as the perfect platform for hosting all kinds of sport activities and events on national and international level and also offers its premises for hiring purposes. It possesses an arena of 63.0 mt, commentators rooms, players rooms, snack bar, complex for hosting various cultural programmes like fashion shows, concerts, seminars, conferences and many other facilities that cater towards the exhibitors' requirements. A world-class venue, the stadium has been designed at par with international standards.

Week 50

Porte Cochere

A unique, glistening origami-like sculptural façade greets guests arriving at a Los Angeles airport hotel via its newly renovated Porte Cochere.

Week 49

Bauhaus Berlin

Thinking of Bauhaus Berlin is automatically associated with Gropius. Now, Berlin has another association: The new building of the Bauhaus AG by Müller Reimann Architects. The new building is a warehouse construction with an extravagant façade and has the prominent address Kurfürstendamm 129a.

Week 47

Quora Education Center

The new $43-million Quora Education Center was designed specifically to address the specific needs of students receiving special education services, reflected in the selection of a sensory friendly natural color palette for the school’s exterior.